احمدی صدر: قوانین ناقص بسترساز بهره‌‎کشی از کودکان کار شده است

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: گدایی جرم است، اما کودکانی که سرچهارراه‌ها می‌بینیم گدایی نمی‌کنند و یا فال فروشند؛ طبق قانون کسی که کار می‌کند مجرم نیست و نمی‌شود او را دستگیر کرد.

احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اظهار کرد: اینکه ما درباره مافیای کودکان کار حرف زدیم، معنی آن نیست که دیگر کودکان خودشان به طور خود جوش سر چهارراه نمی‌روند؛ در حال حاضر ما کودکانی داریم که خودشان در خیابان کار می‌کنند.

احمدی صدر گفت: از نگاه ما طرح‌های جمع آوری کودکان کار که تا پیش از این اجرا می‌شد، اقتصاد نهفته در کف خیابان بودند و این اقتصاد نهفته و پهن شده در کف خیابان‌های تهران باید جمع شود.

وی تصریح کرد: در برخی موارد خانواده‌هایی هستند که با وجود داشتن ۵ بچه از شهرستان به تهران آمدهاند و بچه‌های خود را به سرچهارراه‌ها میبرند و پدر هم میگوید من مواظبتان هستم و با نفری یک شیشه پاک کنی که به دست می‌گیرند گاهی روزی ۵ میلیون درآمد دارند و حتی اگر درآمد هر کودک روزی ۱۰۰ هزار تومان هم باشد درآمد آن خانواده در یک ماه ۱۵ میلیون تومان می‌شود و برایشان از هیچی بهتر است.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: از طرف دیگر یک عده از کودکان کار هم به صورت شبکه‌ای کار می‌کنند و مثلا به بعضی از شهرستان‌ها میروند و در خانه‌ها را می‌زنند و با وعده کار و جای خواب و پول می‌گویند به ازای هر بچه مبلغ مشخصی مثلا ۲، ۵، ۱۰ و … به حسابتان واریز می‌کنم با این حرف از آن‌ها میخواهند بچه خود را به تهران بیاورد و در این موضوع از سراسر کشور و چه بسا از بچه‌های اتباع استفاده می‌کنند و پولی به خانواده بچه یا به خود او میدهند و بقیه درآمد کودک را در جیب خود می‌گذارند و این کار شبکه‌های مافیایی مرتبط با کودکان کار و خیابان است.

ضرورت اصلاح برخی قوانین در خصوص تکدیگری و کودکان کار

احمدی صدر همچنین افزود: در قانون برخورد با سرشبکه‌هایی که از کودکان در تکدیگری سواستفاده میکنند باید یک سری اصلاح اتفاق بیوفتد و مثلا در قانون چیزی به عنوان دستگیری سرشبکه متکدیان نداریم، اما درباره مجرم بودن متکدی و کسی که گدایی میکند آمده است و قانون میگوید این فرد مجرم است و باید او را بگیریم و با این قوانین، برخوردی با گدایی سرشبکه اصلی صورت نمیگیرد.

وی تاکید کرد: در قانون آمده است که گدایی جرم است، اما هم اکنون کودکان سرچهاراه‌ها گدایی نمیکنند و وقتی به شیشه ماشین میزنند گل یا فال می‌دهند و یا شیشه ماشین‌ها را میشویند و قانون می‌گوید کسی که کار می‌کند مجرم نیست و نمی‌شود این کودکان را دستگیر کرد و این یعنی قوانین ناقص بستر را برای بهره‌کشی کودکان کار و خیابان فراهم کرده است.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران یادآور شد: ما یک طرح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای کودکان کار و ساماندهی و کنترل این معضل داریم و همه دستگاه‌های مسئول باید در اجرای این طرح‌ها پای کار بیایند.