نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد و اسلامی در دورهمی با اصحاب رسانه در رابطه با امنیت شغلی خبرنگاران گفت: این کار توسط صندوق اعتباری هنر انجام میشود و آقای پوراحمدی باید بگویند که قبلاً چند نفر از خبرنگاران بیمه بودند و الان این تعداد به چند نفر رسیده است، سپس پوراحمدی گفت که این تعداد در حال حاضر به نزدیک ۸ هزار نفر رسیده و قبلا ۴ هزار نفر عضو بودهاند.
تصویب لایحه روزنامهنگاران با محوریت امنیت شغلی خبرنگاران
سپس اسماعیلی ادامه داد: این آمار دو برابر شده، اما در رابطه با امنیت شغلی باید جوانبش را بررسی کنیم ما با آقای مهدی پور ۴ ماه برای لایحه روزنامهنگاران وقت گذاشتیم و در دولت مشکلی برای تصویب آن نداشتیم اما دیدیم اگر این لایحه برای تصویب وارد مجلش شود اولا معلوم نیست که چه زمانی در مجلس بررسی شود و قطعا به زمان ما نخواهد رسید برای همین ظرفیت قانونی دیگری را برای آن پیدا کردیم، این موضوع الان آییننامه مصوب دولت است که در حوزه آقای مهدی پور نهایی شده و آقای هاشمی در حوزه حقوقی در حال نهایی کردن آن هستند.
وی افزود: تمرکزمان در این لایحه تنها بحث امنیت شغلی خبرنگار است تا خبرنگار علاوهبر امنیت شغلی هویت داشته باشد و قابل شناسایی باشد و این افراد احساس نکنند که فردا اگر با دبیر سرویس مشکل داشتند از کار بیکار خواهد شد و در دولت هم من رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هستم و در این کمیسیون این مصوبه را تصویب خواهیم کرد.
هدیه روز خبرنگار ۵ برابر شد
وزیر ارشاد ادامه داد: در رابطه با هدیه روز خبرنگار هم سال گذشته ۳۰۰ هزار تومان بود و امسال به ۴۰۰ هزار تومان افزایش داشت و ما از رئیس جمهور خواهش کردیم و این عدد را ۵ برابر کردیم تا به ۲ میلیون تومان افزایش پیدا کند.
مسئولیت وزارت ارشاد در شبکه نمایش خانگی در دولت قبل تمام شده بود
اسماعیلی درباره شبکه نمایش خانگی گفت: در مورد شبکه نمایش خانگی یک مسئلهای وجود دارد،وقتی وارد ارشاد شدم آقای انتظامی به من گفتند که ما این کار را مدتها است تعطیل کردیم، بعضی اوقات می شنوم که میگویند ارشاد نمایش خانگی را تحویل داد اما در دولت قبل مؤسسه مربوط به این موضوع را هم در سازمان سینمایی منحل کرده بودند.
وی افزود: زمانی که در قوه قضائیه بودیم این موضوع به ما محول شده بود و چون در جریان بودیم نامهای را به رهبر انقلاب نوشتیم و موضوعات را بیان کردیم و بعد ایشان لطف کردند و جلسهای ترتیب داده شد که هم من بودم و هم آقای دکتر جبلی که هر دو نظراتمان را گفتیم و مسیر تقسیم کار شروع شد. امروز در شورای عالی به یک تقسیم کار رسیدیم و ۸۰ الی ۹۰ درصد موضوع با وزارت ارشاد است، ماده یک این مصوبه را ببینید می گوید که وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر فعالیتی را که در خارج از فضای مجازی انجام میدهد در فضای مجازی هم عهدهدار خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این نکته روشن است، از این موضوع در دو مورد جدا شده، اول سریالها است که به دلیل موضوع خاصی که دارد به عهده شورایی است که تشکیل شده و دو نفر هم ما نماینده در این شورا داریم، برخی مباحث هم طبیعی است چراکه یک حوزه است و دو مدعی دارد و کارگروهی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده همین وظیفه را دارد تا ریز مسئولیتها را مشخص کند، ولی جدا از این هیچ اختلافی میان وزارت ارشاد و سازمان صدا و سیما وجود ندارد.
وی ادامه داد: از انتهای دولت قبل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منع شده بود از ورود به این حوزه و در برنامه هفتم هم این موضوع ذکر شده و هر دو نهاد متولی آن است و آییننامه تخلفات هم باید با نظر هر دو نوشته شود.
لزوم شفافیت در معاونتهای ارشاد
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: در رابطه با شفافیت هم همانجوری که در سینما روشن است و در معاونت هنری هم آقای سالاری و آقای مهدیپور هم بهعنوان معاون اطلاع رسانی باید حضورشان در رسانهها بیشتر باشد، آقای هاشمی هم این ماموریت را دارند که بهعنوان جوانترین عضو مجموعه با رسانهها ارتباط داشته باشند. ما هیچ محدودیتی در حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه نداریم و هرجا هم دیدید فردی وجود دارد که نیاز به حمیات دارد بگویید چون برای ما بد است که بگویند یک خبرنگار بازنشسته نیاز به حمایت دارد.
اسماعیلی درباره آثار سینمایی اکران نشده گفت: ما تعداد زیادی فیلم در صف اکران و نمایش داریم، این عدد بالا من سیاستی را از روز ائل اعلام کردم،بهواسطه تخلف یک نفر یک فیلم و یک مجموعه نباید متضرر شود، ما با یک بازیگر به اختلاف داریم، تهیهکننده نباید برای آن ضرر کند.
موسیقی و سینما در اوج
وی ادامه داد: من شفاف هستم و از روز اول گفتم که حجاب خط قرمز ما است و از روز اول هم خواهش کردیم اگر کسی رفته بازگردد چرا که نمیخواستیم کار یک مجموعه و رزق چندین نفر برای یک شخص تحت الشعاع قرار بگیرند. من معتقدم در حوزه فرهنگ و هنر باید با حداقل کار سلبی وارد محیط شویم، نمونه آن همین فیلم «فسیل» و فروشش که نشان دهنده رشد سینما است.
سپس سالاری معاون هنری در رابطه با رونق در این حوزه گفت: بعد از واقعه کرونا همه اجراهای صحنهای دچار شک شد و اتفاقات سال گذشته هم باعث ضربه به اجراهای موسیقی شد، اما امروز با تلاش همه دوستان همه اجراهای موسیقی اعم از پاپ و سنتی در شرایط خوبی قرار دارند و اگر کمتر از اجراهای سنتی و محلی میشنوید به دلیل بضاعت کم این گروهها برای تبلغات است اما بالای ۷۰ درصد از اجراهای ما اجراهای سنتی است اما این موضوع در باب اقتصاد متفاوت است چراکه یک خواننده پاپ میتواند یک سالن ۴۰۰ نفره را پر کند و گروه موسیقی سنتی نمیتواند و باید یک سالن ۱۰۰ نفره را پر کند.
وی ادامه داد: دلیل عدم اطلاعات در سامانهها هم این است که بخشی زیادی از سامانههای فروش بلیت دست بخش خصوصی است و دستیابی به این اطلاعات دستیابی به اطلاعات بخش خصوصی است و دلیل عدم دسترسی نخواستن ما نیست.
سپس محمدمهدی اسماعیلی در رابطه با آمار فیلمهای پشت خط اکران گفت: در ابتدا حدود ۱۱۱ فیلم پشت خط اکران بوده، آخرین بار هم فیلمی منتشر شده و در رابطه با آن باید گفت که فیلم قبل از اکران در اختیار ما نیست و در اختیار تهیهکننده است.
تلاش میکنیم یک گروه هنری برای یک نفر ضربه نخورد
وی ادامه داد: سیاست ما عدم ضربه خوردن گروههای هنری است و در همه موارد تلاش کردیم تا یک نفر به گروه ضربه نزند، در حوزه نمایش خانگی هم همین است،هرچند بخش سریالها به عهده ما نیست اما سیاستگزاریهای کلان همه با وزرات ارشاد است و حتی صدا و سیما و ساترا هم عضو مجموعهای هستند که ما سیاستهای آن را تعیین میکنیم و مشاهده میکنید که در این حوزه هم آثاری که برخی از عواملش فعالیت ضد نظام داشتند در حال پخش است.
وزیر ارشاد افزود: در رابطه با احکام صادره برای بازیگران هم باید گفت که مسئولیت آن با قاضی است و من و یا حتی رئیس قوه قضائیه هم نمیتواند به حکم قاضی اشکال بگیرد اما ما تلاش میکنیم صحبت کنیم تا مشکلات این افراد حل شود، همانطور که برای احکام قبلی هم تلاش کردیم تا علیرغم بیمهریهای برخی از این هنرمندان فضا را برای آنها مساعد کنیم.