جلیل فرجاد: تئاتری که از سوی دولت حمایت نشود هیچ فایده ای ندارد

جلیل فرجاد داور چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر سودای عشق گفت: همه مدیران برای جشنواره‌ها زحمت می‌کشند و در کنار فراخوان متولیان باید در نظر داشته باشند که از گروه‌ها حمایت هم بکنند. در واقع تئاتری که از سوی دولت حمایت نشود هیچ فایده ای ندارد.

 چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج بیستم تا بیست و چهارم دی ماه با حضور هنرمندان تئاتر در مشهد برگزار شد.
جلیل فرجاد یکی از داوران بخش صحنه‌ای جشنواره در مورد قبولی پیشنهاد داوری در این جشنواره گفت: من خیلی سال بود که داوری قبول نمی‌کردم شاید آخرین کارم با محمود پاک نیت در جشنواره دیگری بود و حال دو مرتبه این کار را پذیرفتم.
وی در ادامه افزود: خیلی از هنرمندانی که در این دوره جشنواره شرکت کردند، تحصیلات بالا یا سابقه قدیمی و طولانی حضور در جشنواره‌ها را داشتند.
فرجاد با اشاره به اینکه برخی از کارها از کیفیت خوبی برخورد دارد اما کارهایی که کیفیت بالایی هم نداشتند در جشنواره حضور داشتند، گفت:انتظار می‌رفت که ریتم کارها تندتر و قوی ترو شخصیت پردازی‌ها بهتر رعایت شود منتها چنین اصولی در خیلی نمایش‌ها رعایت نشده بود و شاید نیاز به توانمندسازی گروه‌های نمایشی پیش از اجرای جشنواره‌ای داشته باشیم و این چیزی نیست که مختص این جشنواره باشد برای همه جشنواره‌ها نیاز است.
وی درباره برخی نکاتی که گروه‌های نمایشی برای جشنواره‌ها باید رعایت کنند، گفت: پرهیز از طولانی شدن زمان نمایش، افزایش کیفیت، توجه به حوصله مخاطب، عدم تکرار قصه‌ها، توجه به المان و نمادها می‌بایست از سوی هنرمندان مورد توجه قرار بگیرد. حال جشنواره سودای عشق موضوعیتش مشخص است  و پیش می‌آید که برخی موضوعات به تکرار هم بیافتد اما خیلی کارها را برای افزایش خلاقیت و کیفی سازی کارها با نمادسازی را می‌توان انجام داد.
فرجاد همچنین درباره مدیران و متولیان جشنواره تئاتر بسیج نیز گفت: همه مدیران برای جشنواره‌ها زحمت می‌کشند و قطعا این جشنواره هم همینطور است در کنار فراخوان متولیان باید در نظر داشته باشند که از گروه‌ها حمایت هم بکنند. در واقع تئاتری که از سوی دولت حمایت نشود هیچ فایده ای ندارد جشنواره زمانی پربار می‌شود که بودجه خوب داشته باشد و بتواند روی توانمندسازی گروه‌ها کار کند و کیفیت آثار را بالا ببرد.