نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
پیکر فریماه فرجامی بعد از چند روز، برای تشییع و بدرقه به خانه هنرمندان رسید. خانهای که این بار نه از عکس گرفتنها و فیلم گرفتنهای آنچنانی خبری بود و نه از کارناوالِ حضور هنرمندان! البته این عدم حضورها را خانم مجریِ برنامه به گونهای دیگر توجیه کرد.
مراسم با حضور محدود هنرمندان برگزار شد. آنها شاهد بدرقه بازیگری بودند که نقشهای ماندگارش را در فیلمهای «خط قرمز» و «سرب» مسعود کیمیایی، «اجارهنشینها»ی داریوش مهرجویی، «مادر» علی حاتمی، «پرده آخر» واروژ کریممسیحی و «نرگس» رخشان بنیاعتماد فراموشنشدنی است.
احترام برومند مجری این برنامه بود. او ابتدا تریبون را در اختیار خواهرش مرضیه برومند که این روزها مدیرعامل خانه سینماست قرار داد. او به این نکته اشاره کرد که فریماه فرجامی مدارج ستاره شدن را به سرعت طی کرد اما ما خیلی زود از حضور او در صحنههای تئاتر و پردههای سینما محروم شدیم.
پس از صحبتهای او خانم مجری نکتهای درباره عدم حضور برخی از هنرمندان را اینگونه توجیه کرد: “قرار بود رخشان بنیاعتماد در این مراسم حضور داشته باشد و صحبت کند اما برخی همکاران به دلایلی در محافل عمومی حضور پیدا نمیکنند.” (این در حالی است که در مراسم تشییع کیومرث پوراحمد که قطعه هنرمندان برگزار شد و بدرقه رضا حداد کارگردان پیشکسوت حوزه تئاتر در خانه هنرمندان همراه با کارناوالی از حضور هنرمندان حضور داشتند و عکسهای عجیب و غریبی در فضای رسانهای منتشر شد.)
بعد از خاطرهبازیهای مسعود فروتن نوبت به رئیس هیأت مدیره خانه تئاتر یعنی ایرج راد رسید. او حضور فریماه فرجامی را در تئاتر با عبارتِ «او دختر تئاتر بود» مطرح کرد و گفت: در اداره هنرهای دراماتیک و دانشگاه درس تئاتر خواند و با بزرگان این هنر کار کرد. تئاتر کار سختی است و جسم سالم و تمرینهای بدنی نیاز دارد. البته بیشتر وقتها درباره فعالیتهای سینمایی فرجامی صحبت میشود ولی او در تئاتر نقشهای ماندگاری داشت.
او در بخش دیگری از صحبتهایش کنایهای زد به برخی از اتفاقات که باعث شد سالها فریماه فرجامی در غیبت به سر ببرد. چرا که ایرج راد از این اتفاق پرده برداشت که “فریماه فرجامی سادگیای داشت که باعث شد او را دوره کنند تا کار به جایی برسد که نباید میرسید. او توانایی داشت که کارهای زیادی در این عرصه داشته باشد ولی حتی کسانی که از مصائب او آگاه بودند دست او را نگرفتند. این سرمایهای بود که ما از دست دادیم در حالی که میتوانست باعث افتخار بیشتری باشد. امیدوارم تراژدی فریماه فرجامی برای هنرمندان تکرار نشود.”
نوبت به ابوالفضل پورعرب رسید. او با این عبارتها صحبتهایش را مطرح کرد: “در مورد خانم فرجامی باید بگویم که آفاق بود و آفاق رفت. غمگین بود و غمگینانه رفت. در سالهایی که کار میکردیم دوستیای بین ما شکل گرفت و هر از گاهی سراغ میگرفتم ولی نمیدانم چه شد که این تنهایی اتفاق افتاد.
اولینبار است که میبینم مردم برای عکس گرفتن نیامدهاند بلکه آمدهاند تا ببینند این هنرمند را تا کجا باید همراهی کنند. مردم همیشه همراه بودند و در این سالها ما پیر شدیم و مو سفید کردیم. انشاءالله در شادیها برای مردم جبران کنیم.”
اما بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گلایهای هم نسبت به خانواده فرجامی داشت: “نگذاشتند ما در بیمارستان ایشان را ملاقات کنیم چون آدرسی ندادند اما امیدوارم دیگر از این غمها نباشد.”
قطبالدین صادقی هنرمند تئاتر هم صحبتهایی درباره زندگی فریماه فرجامی و تراژدیهایی که در طول دوران فعالیت هنری او اتفاق افتاد مطرح کرد.
افسانه چهرهآزاد بازیگر سینما و تلویزیون که بیشتر گویی رویِ سخن او با ابوالفضل پورعرب و پاسخ به کنایه گلایهآمیزش بود؛ در صحبتهای کوتاهی چنین گفت: “برخلاف برخی صحبتهای مطرحشده فریماه فرجامی تنها نبود اما خانواده تمایلی نداشتند او خیلی در محافل باشد و ما باید به این موضوع احترام میگذاشتیم.”
در این مراسم آزیتا حاجیان، مازیار لرستانی، علی دهکردی عضو هیئت مدیره خانه سینما، محمد شیری، مهوش وقاری، اصغر همت، محمود پاکنیت، پژمان بازغی رئیس انجمن بازیگران خانه سینما و کوروش سلیمانی حضور داشتند. پیکرِ فریماه فرجامی پس از اقامه نماز میت راهی قطعه هنرمندان شد.
قرار است روز جمعه ۱۶ تیرماه از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد الرضا مراسم ترحیم این بازیگر برگزار میشود.
فریماه فرجامی حدود دو ماه قبل دچار سکته مغزی شد و پس از بهبود نسبی درمان را تحت نظر پزشک در منزل ادامه داد اما دو هفته قبل دوباره براثر سکته راهی بیمارستان شد و حدود چند روز را در کما به سر برد تا اینکه شامگاه جمعه ۹ تیرماه خبر درگذشت این بازیگر در سن ۷۱ سالگی به طور رسمی اعلام شد.