یاوران طناز و نکته‌سنج «صداتو»

شبنم مقدمی، محمد بحرانی، امیرمهدی ژوله و محسن شریفیان، 4 کمک‌کننده مسابقه موسیقایی نمایش خانگی چه عملکردی در «صداتو» دارند و چگونه تحلیل‌های‌شان را ارائه می‌دهند؟

 مسابقه «صداتو» اولین‌بار خرداد ۱۴۰۲ منتشر شد و امسال نیز به فصل دوم رسید. «صداتو» نیز مانند بسیاری از برنامه‌ها و مسابقات تلویزیون و نمایش خانگی، نسخه ایرانی یک مسابقه کره‌ای بود، اما ایده آن به خوبی ایرانیزه شده و تغییراتی که در ساختار فصل دوم نیز ایجاد شده ، «صداتو ۲» را متنوع کرده است. این مسابقه مورد توجه مخاطبان نمایش خانگی قرار گرفته و بریده ویدئوهایی از بخش‌های خاص آن نیز در فضای مجازی دست به دست می‌شود. امیرمهدی ژوله، محمد بحرانی، شبنم مقدمی و محسن شریفیان چهار کمک‌کننده مسابقه هستند که در فصل اول نیز حضور داشتند. هرکدام از این چهره‌ها روحیات خاص خود را دارند، بنابراین ترکیب آن‌ها در مجموع موفق بوده است. در ادامه مطلب، عملکرد چهار کمک‌کننده «صداتو» را بررسی کردیم. مخاطبان مسابقه می‌دانند مسئولیت یاوران مسابقه، کمک به شرکت‌کننده بر اساس فکت و دلیل است تا خواننده اصلی را از میان خوانندگان غیرواقعی تشخیص دهد.

محمد بحرانی
می‌توان لقب بامزه‌ترین و شوخ‌‌طبع‌ترین کمک‌کننده «صداتو» را به محمد بحرانی داد. بحرانی چه با شرکت‌کنندگان مسابقه و چه کمک‌کننده‌ها، شوخی‌هایی به‌اندازه و به موقع دارد و زیاده‌روی نمی‌کند. تحلیل‌های او گاهی درست از آب درمی‌آیند و گاهی نادرست هستند، اما بحرانی همه تلاش خود را می‌کند تا شرکت‌کننده را به سمت انتخاب درست راهنمایی کند. او در مقایسه با امیرمهدی ژوله و محسن شریفیان تلاش بیشتری برای ارائه دلیل ‌های دقیق و درست می‌کند. محمد بحرانی گاهی به همراه دوست و رفیق خود محسن شریفیان، قطعه‌ای را در مسابقه اجرا می‌کند تا فضای مسابقه شاد و سرگرم‌کننده شود. ترکیب محمد بحرانی و محسن شریفیان با یکدیگر در جمع کمک‌کننده‌ها، جذاب است.

امیرمهدی ژوله
علاوه بر محمد بحرانی دیگر کمدین حاضر در مسابقه «صداتو»، امیرمهدی ژوله است. ژوله با همان بی‌تفاوتی خاصی که در رفتار و چهره‌اش دیده می‌شود در «صداتو» حضور دارد. او درست مشابه همان تصویری که از کاراکترش در ذهن داریم، کمک‌کننده آرام و بدون هیجانی است. گاهی بر اساس دلیل‌های درست اجرای خواننده‌نما را تحلیل می‌کند و گاهی هم به احساس خود نسبت به خواننده بودن یا نبودن فرد روی صحنه قضاوت می‌کند، بنابراین نظرات مستدلی ارائه نمی‌دهد. امیرمهدی ژوله نیز مانند محمد بحرانی به خوبی از روحیه شوخ‌طبعی خود استفاده می‌کند و با همان جدیت خود در لحظه شوخی‌های بامزه‌ای دارد. با وجود این بسیاری از اوقات نیز زمانی که لحظه‌ای احساسی در مسابقه رقم می‌خورد، مثلا هنگامی که شرکت‌کننده خاطره غم‌انگیزی تعریف  می‌کند، یا شرکت‌کننده‌ پیروز نمی‌شود و دست خالی مسابقه را ترک می‌کند، حس غم و ناراحتی خود را بروز می‌دهد و تصویر متفاوتی از کاراکتر خود به عنوان کمدین به نمایش می‌گذارد.

محسن شریفیان
تنها خواننده حرفه‌ای در جمع کمک‌کننده‌ها، محسن شریفیان است. او از هر فرصتی برای خواندن آهنگ‌های جنوبی استفاده می‌کند. به تناسب موقعیتی که در مسابقه پیش می‌آید، گاهی قطعه غم‌انگیز و گاهی هم آهنگ‌هایی بسیار شاد می‌خواند. با وجود این که شریفیان خواننده است و توقع می‌رود که خواننده‌ واقعی را به درستی تشخیص دهد، اما پیش‌بینی‌های اشتباه زیادی دارد و بسیار اهل ریسک است. بارها پیش آمده است که تحلیل درستی ارائه نداده و حدسش غلط از آب درآمده است. تعامل او با هر سه کمک‌کننده خوب است و با شبنم مقدمی نیز کل‌کل‌های بامزه‌ای دارد. او سعی می‌کند با خنده، شوخی و اجرای موسیقی، فضای برنامه را مفرح و شاد کند و حضورش در ترکیب یاوران لازم است. محسن شریفیان نیز مانند محمد بحرانی حضوری گرم و پرانرژی در برنامه دارد.

شبنم مقدمی
بهترین کمک‌کننده «صداتو»، شبنم مقدمی است. او با دقت فراوان، اجرای کمک‌کننده‌ها را می‌بیند و نکات مد نظر خود را دقیق یادداشت می‌کند، در نتیجه معمولا دلیل هایی منطقی و محکم ارائه می‌دهد و تحلیل او نقش موثری در انتخاب نهایی شرکت‌کننده دارد. او نیز دچار خطا می‌‎شود، اما مسابقه کاملا برایش جدی است و در مجموع عملکرد خوبی دارد. شبنم مقدمی با شرکت‌کنندگان «صداتو» نیز هنگام برد و باخت به خوبی هم‌حسی می‌کند، از شادی آن‌ها شاد می‌شود و شکست آنان پشیمانی و اندوهش را به دنبال دارد. این بازیگر همچنین اطلاعات کاملی درباره ترانه‌ها و خوانندگان دارد. مقدمی معمولا ترانه قطعات مختلف را حفظ است و تسلط خوبی نسبت به قطعات و آهنگ‌ها دارد. دقت او در تماشای اجراها، ارائه دلیل‌های دقیق و منطقی، اطلاعات کافی او و برخورد صمیمانه‌اش با شرکت‌کنندگان، باعث شده حساب شبنم مقدمی از سه کمک‌کننده دیگر جدا و به یاور موفق «صداتو» تبدیل شود.