سعید رسولی عنوان کرد:

تاثیر پوشش رسانه‌ای در ارتقای سینمای مستند

یکی از برنامه‌هایی که در جهت حمایت از جشنواره سینما حقیقت تولید می‌شود و روی آنتن می‌رود، برنامه جشنواره سینما حقیقت به تهیه‌کنندگی سعید رسولی است که روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

یکی از برنامه‌هایی که در جهت حمایت از جشنواره سینما حقیقت تولید می‌شود و روی آنتن می‌رود، برنامه جشنواره سینما حقیقت به تهیه‌کنندگی سعید رسولی است که روی آنتن شبکه مستند می‌رود و پخش خود را از ساعت ۱۹ و ۳۰دقیقه شب گذشته آغاز کرده است. رسولی درباره هدف از ساخت و تهیه این برنامه به جام‌جم می‌گوید: شبکه مستند به دلیل این‌که شبکه تخصصی سینمای مستند است، حدود ۹سال است چنین ویژه‌برنامه‌ای را برای حمایت از این جشنواره تهیه می‌کند. معمولا هم زمان برنامه ۲۵ تا ۳۰دقیقه است.

وی در ادامه درباره محتوای این برنامه می‌افزاید: محتوای برنامه به این گونه است که سعی می‌کنیم بیشتر فیلم‌هایی که در بخش‌های مختلف هستند را بررسی کنیم و با فیلمساز‌ها مصاحبه می‌کنیم. در ایام کوتاه جشنوار ه نمی توانیم در فیلم‌ها و جزئیات‌شان عمیق شویم و مباحث جدی‌تری داشته‌باشیم، بیشتر حال و هوای جشنواره را به مخاطبان و علاقه‌مندان سینمای مستند انتقال می‌دهیم.
کلیت اتفاقاتی را که آنجا رخ می‌دهد،ازفیلم‌هایی که در بخش مسابقه هستند تا ورک‌شاپ‌هایی را که برگزار می‌شوند، پوشش می‌دهیم. معمولا همه‌ساله تعدادی از استادان داخلی و خارجی کارگاه‌هایی را برگزار می‌کنند که ما سعی‌مان بر این است که بخش‌هایی از این کارگاه‌ها را برای مخاطبان پوشش بدهیم.
رسولی همچنین توضیح می‌دهد:ما در این برنامه که هر روز پخش می‌شود، به بخش‌های مختلف جشنواره می‌پردازیم. مثلا افتتاحیه یا رونمایی از کتاب و برگزاری کارگاه‌ها؛ از این رو ریتم برنامه خیلی مهم است و این‌که بحث‌ها آن‌قدر هم تخصصی نباشد که مخاطب عام نتواند با آن ارتباط برقرار کند.
این تهیه‌کننده درباره انتخاب مجری می‌گوید: دوره قبل علیرضا صوتی، مجری برنامه بود و امسال اجرای برنامه به‌عهده مهدی معظمی است. البته این برنامه مجری‌محور نیست و قرار نیست مجری با مهمان مصاحبه کند، اما مجری ما یکی از علاقه‌مندی‌هایش سینمای مستند است و به خاطر بیان مناسبی هم که دارد، گزینه خوبی برای اجرای این برنامه است.
وی درباره تاثیرگذاری چنین برنامه‌هایی در حمایت از سینمای مستند و شناساندن فیلمسازان این عرصه به مخاطبان تلویزیون هم بیان می‌کند: جشنواره سینما حقیقت به نوعی مهم‌ترین و معتبرترین جشنواره بین‌المللی ماست ،از این رو در رشد و ارتقای سینمای مستند بسیار تاثیرگذار است. فیلمسازان مستند معمولا دیده و شناخته نمی‌شوند، از این رو وقتی وارد این جشنواره می‌شوند و فیلم‌های‌شان را ارائه می‌کنند، نوعی گمنامی دارند. از طرفی مستندسازی خیلی از نظر مالی مقرون به صرفه نیست ،بنابراین پوشش رسانه‌ای ما به سینمای مستند کمک بسیاری می‌کند. ضمن این‌که زمانی که کارهای مستندسازان در این جشنواره دیده می‌شود و خانواد‌های‌شان می‌بینند که این اتفاق افتاده، یک نوع احساس رضایت پیدا می‌کنند و در خانواده‌های‌شان یک نوع حمایتی شکل می‌گیرد و آن‌ها نیز انگیزه‌ای برای ادامه کار پیدا می‌کنند. ما بخش اعظمی از برنامه‌مان را برای فیلمسازان گمنامی می‌گذاریم که از شهرستان‌ها آمده‌اند؛ سعی می‌کنیم فیلمساران با استعداد شهرستان‌هایی را پیدا کنیم که با فیلم اول یا دوم‌شان توانسته‌اند در این جشنواره شرکت کنند. این کار خیلی به آن‌ها دلگرمی می‌دهد. کمک دیگری که این پوشش رسانه‌ای به سینمای مستند می‌کند این است که بسط و گسترش و جا‌انداختن سینمای مستند بین خانواده‌های ایرانی است. به هر حال سینمای مستند سینمای آگاهی‌بخش و فرهنگ‌سازی است، بنابراین تلویزیون حمایت موثری از این جشنواره دارد.